SCHURTER DG11/DG12 s kablom V-Lock do stopnje zaščite IP54

Zaščita pred delci umazanije in vlago postaja vse bolj pomembna. SCHURTER z napajalnima moduloma DG11 in DG12 ter pripadajočim napajalnim kablom V-Lock lansira novo linijo artiklov s standardom zaščite IP54.

Modula DG11 in DG12 sta bila nadgrajena s standardoma IEC 60320 in IEC 60529. V kombinaciji z namenskim napajalnim kablom je stopnja zaščite IP54 dosežena, ko sta modul in kabel povezana. Standard zaščite IP54 zagotavlja odlično zaščito pred prašnimi delci in škropljenjem vode.

Posebni tesnilni elementi
Modra barva V-Lock sistema nakazuje novost za napajalne kable. Vhod modula in konektor napajalnega kabla sta opremljena s posebnimi tesnilnimi elementi za doseganje višje stopnje zaščite IP.

Zadrževanje kabla V-Lock
Nova modula imata tudi industrijsko preverjen sistem zadrževanja kabla V-Lock. Mehanske varnostne sponke, ki morajo biti pogosto zasnovane za posebne vrste v tem primeru niso več nujne.

Področja uporabe
Kjerkoli se lahko pojavijo umazanija, prašni delci ali voda. Ponavadi gre za zahtevna delovna okolja v industriji. Na medicinskem področju je višja stopnja zaščite IP obvezna saj je potrebno redno čistiti in razkuževati medicinsko opremo ter jo po potrebi celo sterilizirati. Živilsko predelovalna industrija ima zelo podobne zahteve.

Linija IP54 je v načrtovanju
Danes so s standardom IP54 na voljo moduli 6080, DG11, DG12, ostali tipi bodo sledili kmalu. SCHURTER želi s to inovativno tehnologijo opremiti celoten segment priključkov naprav.

Kabli s konektorjem IP54

TEHNIČNI LIST DG11

TEHNIČNI LIST DG12