Green Line - prvi priključni konektorji na svetu iz biološke plastike

Posledice podnebnih sprememb so vse bolj vidne in otipljive. Ozaveščenost in nujnost trajnostnega ukrepanja sta se povečali. Z ''Green line'' verzijo SCHURTER ponuja trajnostne izdelke po standardni SCHURTER visoki kakovosti.

Bioplastika je pomemben korak k prihranku CO₂ in k manjši odvisnosti od fosilnih surovin. SCHURTER širi svoj portfelj izdelkov iz biološke plastike. Z osredotočanjem na trajnostne materiale pomaga oblikovati okolju prijaznejšo prihodnost.

''Green Line'' je zbirka kakovostnih izdelkov SCHURTER na osnovi plastike rastlinskega izvora. Gre za SCHURTERjevo trajnostno strategijo. Poslanstvo podjetja SCHURTER je zagotavljanje visokokakovostnih izdelkov z znatno nižjimi emisijami CO₂. Natančneje, cilj je zmanjšati CO₂ odtis portfelja za 50 % do leta 2035. To bo med drugim doseženo z bolj trajnostno proizvedenimi izdelki. Študija, ki jo je naročil myclimate, je pokazala, da izhodni material povzroča največje emisije CO₂ v ciklu izdelka. SCHURTER se pri tem izzivom spopada z ''Green Line''.

Zmanjšanje CO₂ do 68%

Konektorji SCHURTER Green Line so izdelani iz okolju prijazne plastike na biološki osnovi, ki je proizvedena iz rastlinskih surovin. SCHURTER je v laboratoriju preizkusil različne različice in biološka plastika, ki jo je mogoče reciklirati, izdelana iz ricinusovih zrn, je v celoti izpolnila zahteve za material. Rastlina ricinus (kloščevec) je prepričljiva, ker ni potrebno gnojenje ali umetno namakanje, čudežna rastlina - kot ricinus tudi imenujemo - pa uspeva tudi v suhih predelih. Zato ne tekmuje s kmetijstvom in ne potrebuje dodatnih kmetijskih površin kot druga biogena plastika iz koruze ali sladkornega trsa.

Plastika na biološki osnovi vodi do zmanjšanja CO₂ do 68% v primerjavi s fosilno plastiko, ki se je uporabljala do sedaj.

To je posledica trajnostnega pridobivanja in proizvodnje plastike, ki je manj energetsko intenzivna.

Rastlinska plastika iz ricinusa ni biološko razgradljiva, a je kljub temu njeno odstranjevanje v primerjavi s fosilno plastiko očitno bolj trajnostno. Rastlina ricinus med gojenjem absorbira CO₂ iz ozračja in ga veže nase. Poleg tega je bioplastiko mogoče reciklirati in ponovno uporabiti.

Biološki izdelki Green Line

Poleg zmanjšanja emisij CO₂ je bioplastika impresivna tudi glede varnosti in kakovosti. Izpolnjuje vse tehnične in vizualne zahteve. Izdelki iz bioplastike ponujajo enako impresivno zmogljivost in življenjsko dobo kot tisti iz fosilne plastike na osnovi surove nafte. SCHURTER strankam zagotavlja enake varnostne standarde, kot jih zagotavlja že 90 let. 

 Več informacij o izdelkih Green Line: